Kategoriler
Arabalı Yatak alırken nelere dikkat etmeliyim?

Arabalı Yatak alırken nelere dikkat etmeliyim?

23.05.2022
Arabalı Yatak alırken nelere dikkat etmeliyim?
Ölçü, malzeme, renk, sağlamlık ve daha birçok şey!

Arabalı Yatak alırken nelere dikkat etmeliyim?

Uzun yıllar çocuk mobilyası ve arabalı yatak üretiminde tecrübe edinmiş firma olarak size birkaç önerimiz olacak.

 

BÜTÇE :

Alacağınız modelde bütçenizi çok zorlamamalısınız. Piyasada bulunan ürünler 3 kategoride sunulmaktadır. Eko modeller (1499-2300), Lüks modeller, (2600 tl-4750tl) Extra özellikli extreme modeller (5900 tl – 9000 tl). Elbetteki fiyatı yüksek olanın ek özellikleri var fakat orta sekmentteki modellerde hemen hemen üst modeller kadar işlevli olmakta ve çocukları mutlu etmektedir.

 



ODA ÖLÇÜSÜ :

Karyola siparişi vermeden önce mutlaka; arabalı yatak ölçüleri ‘ne dikkat etmeli, odanızı özellikle ölçüp karar vermelisiniz. Yeni evlerdeki çocuk odalarını küçük yapılmasından kaynaklı bazı büyük karyolalar kapının açılıp kapanmasını etkilemekte, çocuğa oyun alanı bırakmamaktadır. Bu yüzden tercihlerinizde oda boyutunu hesaba katarak karar vermelisiniz. GT1 modeller enden 115 cm gelmekte olup eski tamamı plastik modellere göre (145 cm en) çocuk odasında daha az yer kaplamakta, ve çocuğa hareket alanı sunmaktadır. Ayrıca bu modelin hem fiyatı uygun, hem de extra tekerlek ledleri, kumandası ile üst sekment modellerle aynı özelliğe sahip olmasıdır.


MALZEMESİ :

Arabalı yatakların malzemeleri ABS arkali (parlak plastik)’ten üretilmiştir. Bu malzeme medikal sektörde de kullanıldığından çocuklar için tehlike arz etmemektedir. Lüks modellerin yanları suntalem (yongalem) sıkıştırılmış suntadan imal edilmektedir. Bu sağlamlık olarak MDF’ye yaklaşmakta fiyat / maliyet olarak çok daha uyguna mal edilmektedir.



RENK :

Karyolanızın rengini mutlaka oda renginize uyumlu sipariş vermelisiniz. Oda renginizle Alakasız, koyu, boğucu renklerden kaçınmalısınız. Satış adetlerine göre en çok KIRMIZI, BEYAZ sonra MAVİ ve SİYAH renkler gelmektedir.



SAĞLAMLIK :

Karyolalarımız 100 kg kaldırma kapasitelidir. 12’li sıralı lata sistemi, hareketli çocukların hoplayıp zıplamalarına karşı mukavemetlidir. Uzun yıllar sorunsuzca güzel uykular uyumasını sağlar.



EK ÖZELLİKLER :

Bütçe ve isteğinize göre ses, kumanda (bazı dairelerde çıkacak sese dikkat etmelisiniz.) Arka koltuk döşemeleri gibi ek özellik alabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda Kapısı açılan arabalı yatak lar çok ilgi görmektedir.

 

 

UNUTMAYIN, Alacağınız model ne olursa olsun, Çocuğunuzun mutluluğu pahabiçilemez.. ?